Sajtóközlemény

2018-10-01 10:00:00

 

A 2019 tavaszán megrendezésre kerülő XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 16 tudományterületen kerül megrendezésre. A Had-és Rendészettudományi Szekció szervezője az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara. A rendezvény időpontja: 2019. április 16 - 18.

Októberben 18-án került sor a kétévente hagyományosan megrendezésre kerülő Országos TDK-fórumra, melynek idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adott otthont. A fórum keretében ülést tartott az OTDT Had- és Rendészettudományi Szakmai Bizottsága is. A Fórumon középiskolai tanárok részvételével tudományterületi ülésekre került sor, ahol az érdeklődők kérdéseire válaszoltunk a Szakmai Bizottságunk irányításával folyó TDK-munkáról.

Mindeközben a Szervező Bizottság koordinálásával, egyetemi közreműködéssel, gőzerővel folynak az előkészítő munkálatok. Kijelölésre került a rendezvény helyszíne, mely az Egyetem Józsefvárosi Campusán, a Tavaszmező utcában lesz. Elkészült a szekció honlapja és e-mail címe:

www.hrt.otdk2019.uni-obuda.hu
hrt.otdk2019@uni-obuda.hu

A Szervező Bizottság összeállított egy kommunikációs és marketing tervet, melynek keretében rögzítettük a főbb tevékenységi területeket. December elejére tervezzük megszólítani a szakmai szervezeteket, a munkáltatói oldalt, a középiskolákat és a tehetséggondozó programok keretében tanulókat a rendezvénnyel kapcsolatban. Elkészültek a támogatók (szponzorok) megszólítását és megkeresését célzó tájékoztató anyagok, felkérő levelek, melyeket szintén hamarosan megküldünk az ipari és szakmai partnereink számára. Komoly kihívást jelent a szervezők számára a rendezvénnyel kapcsolatos beszerzések (étkezés, szállás, kulturális programok, stb.) lebonyolítása, a versenyeztetés, melyben szorosan együttműködünk az Egyetem Jogi és Beszerzési Osztályával.

A Magyar Tudomány Ünnepe Egyetemi rendezvénysorozatának fontos eleme idén is, a november 14 – 19. között megrendezésre kerülő Tudományos Diákköri Konferencia, mely egy utolsó lépcsőfoka lehet az OTDK jövő évi programján való hallgatói részvételnek, ezért ennek az eseménynek kiemelt fontosságot tulajdonít az Egyetem, a Kar és a Szervezőbizottság.

 

<< Vissza az aktualitásokhoz